Virtual anime convention experience at home!

SATURDAY & SUNDAY
AUGUST 15-16, 2020

11:00 AM EDT
11:00 PM EDT

ONLINE
NO TRAVEL NEEDED

$20 CAD
$15 USD

Event Details

Sunday

Anime Name That Tune (16:15 - 17:45)

In this popular contest, players must guess the name of the anime title of the tune being played. They must give the right answer in 15 seconds or less to gain a point. The player with the highest score at the end wins.

Track: Live Events
Duration: 90 min
Language: English

Aniplex USA Industry Panel (18:00 - 19:30)

Do titles like Sword Art Online, The Promised Neverland, Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba or the Fate series make your otaku heart skip a beat? Then you don’t want to miss the Aniplex of America Virtual Industry Panel! Join Anthony and Rose as we bring you the latest news on all your favorite Aniplex shows, from the comfort of your home – and ours!

Track: Panels
Duration: 90 min
Language: English

BACK-ON Concert (19:00 - 20:00)

BACK-ON, is a two-member hybrid rock band formed in Japan in 2002 featuring KENJI03 who sings and plays guitar and TEEDA who raps. They have been around the world performing for audiences in various conventions and events, from Canada, the USA to Asia, Europe to South America. With catchy rhythms and memorable melodies, this music strongly resonates with audiences far and wide.

Track: Main Events
Duration: 60 min
Language: Japanese with FR/EN subtitles

BACK-ON Q&A (20:00 - 20:30)

BACK-ON are most known for creating anime, and game-opening themes as well as ending themes. Some of their Anime Theme performances include Air Gear (TV OP1), Eyeshield 21 (TV OP4, ED5, ED6), Fairy Tail (TV 2 OP2), Gundam Build Fighters (TV OP1, OP2), Gundam Build Fighters Try (TV 2 OP), Murder Princess (OP), and One Piece (TV OP19). Their Q&A panel will focus on questions about them and their works.

Track: Main Events
Duration: 30 min
Language: Japanese with FR/EN subtitles

BANQ Origami and manga review (11:00 - 12:00)

Origami workshop: Learn the basics of origami. Jennifer, a librarian at the Grande Bibliothèque, will teach you to make a crane, a frog and a butterfly, step by step. The traditional Japanese art of paper folding will hold no more secrets for you!

The manga library: Two manga obsessed librarians introduce you to some of their favorite titles. Discover new series that you can borrow at the library!


Track: Panels
Duration: 60 min
Language: English & French

Closing Ceremony (22:00 - 23:00)

Thank you for participating to this year’s special edition of Otakuthon! Join us for one last goodbye ‘till next year!

Track: Main Events
Duration: 60 min
Language: English & French

Collection de Figurines (19:30 - 20:30)


Track: Panels
Duration: 60 min
Language: French

Cyril Coppini Rakugo Conference (20:30 - 21:15)


Track: Main Events
Duration: 45 min
Language: French

Cyril Coppini Rakugo Performance (21:15 - 21:30)


Track: Main Events
Duration: 15 min
Language: French

Dans les coulisses de l'organisation des conventions! (13:00 - 13:45)


Track: Panels
Duration: 45 min
Language: French

Feedback Panel (20:15 - 21:15)

Live session with the Otakuthon chairpersons for feedback regarding how to learn and improve for future editions of Otakuthon.

Track: Live Events
Duration: 60 min
Language: English & French

Fire Emblem Voice Actor All-Star Panel (15:00 - 16:00)

An Otakuthon exclusive live panel with the English voices from Fire Emblem: Three Houses featuring Zach Aguilar (Byleth), Chris Hackney (Dimitri), Erica Mendez (Bernadetta), Abby Trott (Annette) and moderated by Patrick Seitz (ADR director from Fire Emblem: Awakening)!

Track: Live Events
Duration: 60 min
Language: English

Good Smile Company (11:30 - 12:00)

Good Smile Company presents.. GSC Cribs: Tokyo! Watch as we take you on a tour of our Tokyo headquarters. See the quirks that make our office special, behind-the-scenes of our figure-making, and some of the cool Good Smile Racing cars in our garage!

Track: Main Events
Duration: 30 min
Language: Japanese with English subtitles

Hanami 2022: voyage au Japon (12:00 - 13:00)


Track: Panels
Duration: 60 min
Language: French

Hirokatsu Kihara (EN) (18:45 - 19:00)

Kihara-san returns to Otakuthon again and will walk you through how Ghibli made their significant movie “My Neighbour Totoro”. Do you know who was the model of the cat bus? Check out his panel to find out as an introduction for his next visit to Montreal!

Track: Main Events
Duration: 15 min
Language: Japanese with English subtitles

Hisayuki Tabata (Animator/Character Designer) (17:00 - 18:00)

Hisayuki Tabata started his career as an animator in Tokyo. A twenty year veteran of the industry, Mr. Tabata has worked on some big projects over the years . He has contributed to Chrono Crusade(2004), Code Geass (2008), Accel World (2012), and the promotional video for the Shoujo☆Kageki Revue Starlight: Re LIVE mobile game (2018).

He is best known for his character designs in Fate/Stay Night: Unlimited Blade Works, Qualidea Code, and Yuyushiki. Recently, he has been working on the Fate/Stay Night movie project based on the Heaven’s Feel story in addition to his illustration work.

He also provided character design and directed the Canadian promotional video Attakai, Fuyu Canada. (Warm, Winter Canada)

When he isn’t working hard, he enjoys travelling and finding good food to eat.

Mr. Tabata is excited to be in Canada, virtually, for Otakuthon at Home 2020 and hopes to share a special “Drawing and Talk Session” with all of you


Track: Panels
Duration: 60 min
Language: Japanese with English subtitles

How to Draw Anime! Hiroshi Shimizu - Master Class (15:00 - 15:45)

How to Draw Anime! Hiroshi Shimizu - Master Class featured at Crunchyroll Expo 2017. This panel was never seen outside of when it was done at Crunchyroll Expo in 2017.

Track: Main Events
Duration: 45 min
Language: English

How to Write Relatable Characters (14:00 - 14:45)

Characters are the most important aspect of literature. We connect with them, we relate to them, we sympathize with them, and we are always eager to see where their personal stories take us. Join author Michelle Franklin for a writing workshop all about characters and what makes them interesting and individual.

Track: Panels
Duration: 45 min
Language: English

IA Dance Workshop (11:00 - 11:30)


Track: Main Events
Duration: 30 min
Language: English

Jackbox: (Attendee Pick of Choice) (21:00 - 22:45)


Track:
Duration: 105 min
Language: Not applicable

Jackbox: (Attendee Pick of Choice) (21:00 - 22:45)


Track:
Duration: 105 min
Language: Not applicable

Jackbox: Bidiots (19:00 - 20:45)


Track:
Duration: 105 min
Language: Not applicable

Jackbox: Drawful 2 (11:00 - 12:45)


Track:
Duration: 105 min
Language: Not applicable

Jackbox: Fibbage 3 (13:00 - 14:45)


Track:
Duration: 105 min
Language: Not applicable

Jackbox: Guesspionage (11:00 - 12:45)


Track:
Duration: 105 min
Language: Not applicable

Jackbox: Push The Button (13:00 - 14:45)


Track:
Duration: 105 min
Language: Not applicable

Jackbox: Quiplash 2 (15:00 - 16:45)


Track:
Duration: 105 min
Language: Not applicable

Jackbox: Split The Room (19:00 - 20:45)


Track:
Duration: 105 min
Language: Not applicable

Jackbox: Tee K.O. (17:00 - 18:45)


Track:
Duration: 105 min
Language: Not applicable

Jackbox: Trivia Murder Party 2 (15:00 - 16:45)


Track:
Duration: 105 min
Language: Not applicable

Jackbox: You Don't Know Jack (17:00 - 18:45)


Track:
Duration: 105 min
Language: Not applicable

King of the Hat Panel (11:00 - 11:45)


Track: Live Events
Duration: 45 min
Language: English

Kiyono Yasuno Q&A (13:00 - 14:00)

Kiyono Yasuno is most well known for portraying Megumi Kato in “Saekano, How to raise a boring girlfriend”, Kaname Buccaneer in “Macross Delta” and Elena Amamiya/Cure Soleil in “Star☆Twinkle PreCure” among many other roles. In July of 2017, she debuted as a solo artist with the release of her mini-album “Namida”, which includes the Ending Theme of TV anime series “Isekai Shokudou”, “Chiisana Hitotsubu”.

Track: Main Events
Duration: 60 min
Language: Japanese with FR/EN subtitles

Love Live Sunrise Panel (12:00 - 13:00)

Let’s all get a little exercise in while we’re all stuck at home!! Come join LoveLive Sunrise and learn a cute little dance from the anime LoveLive!! Sunshine!

Track: Main Events
Duration: 60 min
Language: English & French

Love Live Sunrise Show (17:00 - 18:00)


Track: Main Events
Duration: 60 min
Language: English

Masquerade Awards (14:45 - 15:00)

The winners of the masquerade At Home Edition will be announced!

Track: Main Events
Duration: 15 min
Language: English & French

Orchestre d'Anime de Montréal (18:00 - 18:45)

This year, since L’OAM will be unable to meet in person, we have prepared an at-home variety show featuring solo, small ensemble and full orchestra covers of your favorite anime OST’s!

Track: Main Events
Duration: 45 min
Language: English & French

Orchestre Portable de Jeux Vidéos (15:45 - 17:00)

Are you a fan of video game music? L’Orchestre portable de jeux video, (OPJV), conducted and cofounded by Sebastien Wall-Lacelle, is proud to stage a new concert dedicated to the flamboyant video franchise of Final Fantasy.

Track: Main Events
Duration: 75 min
Language: Not applicable

Otakuthon Idol (14:00 - 14:45)

Otakuthon Idol is a contest which is looking to bring out the next Gackt or KOTOKO sleeping inside you! Come join the participants for the virtual finals!

Track: Main Events
Duration: 45 min
Language: English & French

Parsec: Castle Crashers (21:00 - 22:45)


Track: Gaming Yatsumi
Duration: 105 min
Language: Not applicable

Parsec: Heave Ho (13:00 - 14:45)


Track: Gaming Yatsumi
Duration: 105 min
Language: Not applicable

Parsec: Move or Die (19:00 - 20:45)


Track: Gaming Yatsumi
Duration: 105 min
Language: Not applicable

Parsec: Overcooked! 2 (15:00 - 16:45)


Track: Gaming Yatsumi
Duration: 105 min
Language: Not applicable

Parsec: Puyopuyo Tetris (17:00 - 18:45)


Track: Gaming Yatsumi
Duration: 105 min
Language: Not applicable

Parsec: Strick Fight The Game (11:00 - 12:45)


Track: Gaming Yatsumi
Duration: 105 min
Language: Not applicable

Pokémon Central (15:00 - 16:00)

The Pokémon craze has taken the world by storm, and some pretty zany stuff has come out of it! Loaded with pics and clips, we’ll explore Pokémon fun facts, weird products, ridiculous live events, and more!

Track: Panels
Duration: 60 min
Language: English

Pokémon Challenge (13:30 - 14:45)

Come have fun with two types of challenges: Pokémon Trivia and with “Who’s that Pokémon?” You will need to know the Pokémon names and be able to recognize the Pokémon from all 8 generations before attempting this challenge! We will use the American names.

Track: Live Events
Duration: 75 min
Language: English

Sekai Project Industry Panel (16:00 - 17:00)

Join Sekai Project ( www.sekaiproject.com ) as we unveil our latest visual novel projects, talk about some past favorites and discuss the current industry trends in the visual novel market.

Track: Panels
Duration: 60 min
Language: English

Sounds of Square (12:00 - 13:15)

Do you love Final Fantasy music? Do you love Kingdom Hearts music? Well if you do, this contest is probably right for you! Sounds of Square is a contest that tests how well you know the OST of Square developped games. But this isn’t a simple FF and KH music quiz… We are going to test you on all Square developped JRPGs. So if you think you’re ready, then let me take you on a journey… A journey inside the Sounds of Square.

Track: Live Events
Duration: 75 min
Language: English

Super Smash Bros Voice Actors Tournament (18:00 - 19:00)

Watch Zach Aguilar, Chris Hackney, Erica Mendez and Abby Trott play Super Smash Brothers live as the voice actors compete in a tournament together!

Track: Live Events
Duration: 60 min
Language: English

TEAM SHACHI SPECIAL LIVE (20:30 - 23:00)

Team Shachi is a member of Stardust Planet in Stardust Promotion. They are a loud pop unit from Nagoya consisting of Honoka Akimoto, Sakura Nao, Oguro Yuzuki, and Sakamoto Haruna. Renamed on October 23, 2018 from its predecessor group “Team Shachihoko”. With the “super tough strong energy positive exciting soul from Nagoya”, they made their first live performance with a free live performance at Zepp Nagoya. Their first mini album “TEAM SHACHI” released in February 2019 recorded 5th place on the Oricon Weekly Chart on their first try! It is accelerating its momentum with different activities such as advertisements for Komeda coffee shop, Chunichi NewsPaper, Nagoya Port Aquarium and appearances on drama and stages. In the summer of last year, they made their first appearance at SUMMER SONIC, and also participated in large festivals around the world! They dominate the scene with a loud, pop sound and a band sound featuring six brass instrument players. On October 2, 2019, they released their first single and recorded 3rd place on the Oricon!

Track: Panels
Duration: 150 min
Language: Japanese with English subtitles

Tournament: BlazBlue: Cross Tag Battle (17:00 - 23:00)


Track: Gaming Yurika
Duration: 360 min
Language: Not applicable

Tournament: Dragon Ball Z (11:00 - 17:00)


Track: Gaming Yurika
Duration: 360 min
Language: Not applicable

Video game music concerts and recordings - business insights (19:15 - 20:00)

Join Eric Roth for a discussion of topics related to Video game music productions and moving forward in Fall 2020 and beyond.

Track: Live Events
Duration: 45 min
Language: English

Waifu Wars (21:30 - 23:00)

Every serious anime fan has their own personal waifu (or husbando!) But do you know who is the most popular? We’re polling the audience as to which waifu (or husbando) reigns supreme, and players must correctly predict the results! Each poll will be themed!

Track: Live Events
Duration: 90 min
Language: English

All times are in Montreal timezone (GMT-4).